Zupa ogórkowa ze śmietaną

Zupa ogórkowa ze śmietaną
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.4
5
Średnia 3.4 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Skrzydło z kury  g  x  kcal =  kcal
Kości wołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Kiszone ogórki  g  x   kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Kalarepa  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka naciowa kędzierzawa  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa ogórkowa ze śmietaną
  1. 1. Kości i podroby płuczemy i wkładamy do dużego garnka.
    Kości i podroby płuczemy i wkładamy do dużego garnka.
  2. 2. Zalewamy około 3 litrami wody, przyprawiamy solą, zielem angielskim oraz liściem laurowym i gotujemy wywar.
  3. 3. Marchew, kalarepę, seler i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę i wraz z cebulą gotujemy w wywarze.
  4. 4. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy z dodatkiem masła.
  5. 5. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy do zupy ogórki.
  6. 6. Całość zagotowujemy.
  7. 7. Do zupy dodajemy posiekany koperek.
  8. 8. Śmietanę hartujemy z niewielką ilością zupy i wlewamy do garnka.
  9. 9. Przed podaniem dekorujemy zupę liśćmi pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd227951 cheap cafergot tamoxifen Where To Buy Diflucan bentyl without rx
wh0cd120056 link
wh0cd109027 tadalafil sildenafil synthroid
wh0cd542798 inderal buy robaxin cheapest avalide diclofenac buspar
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:4.493