Zupa ogórkowa ze śmietaną

Zupa ogórkowa ze śmietaną
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.4
5
Średnia 3.4 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Skrzydło z kury  g  x  kcal =  kcal
Kości wołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Kiszone ogórki  g  x   kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Kalarepa  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka naciowa kędzierzawa  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa ogórkowa ze śmietaną
  1. 1. Kości i podroby płuczemy i wkładamy do dużego garnka.
    Kości i podroby płuczemy i wkładamy do dużego garnka.
  2. 2. Zalewamy około 3 litrami wody, przyprawiamy solą, zielem angielskim oraz liściem laurowym i gotujemy wywar.
  3. 3. Marchew, kalarepę, seler i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę i wraz z cebulą gotujemy w wywarze.
  4. 4. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy z dodatkiem masła.
  5. 5. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy do zupy ogórki.
  6. 6. Całość zagotowujemy.
  7. 7. Do zupy dodajemy posiekany koperek.
  8. 8. Śmietanę hartujemy z niewielką ilością zupy i wlewamy do garnka.
  9. 9. Przed podaniem dekorujemy zupę liśćmi pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
wh0cd60545 indocin online elocon buy karela prednisolone online synthroid yasmin
wh0cd318145 prilosec pills
wh0cd721809 nolvadex for sale
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.877