Trufelki mocca

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
4
Średnia 3.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Czekolada gorzka  g  x   kcal =  kcal
Śmietana 36%  g  x  kcal = 0 kcal
Kawa rozpuszczalna  g  x  kcal =  kcal
Likier kawowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Trufelki mocca
  1. 1. 300g czekolady drobno siekamy i stapiamy ją ze śmietaną i kawą rozpuszczalną.
  2. 2. Dodajemy likier i odstawiamy masę do lodówki na godzinę.
  3. 3. Po upływie tego czasu, energicznie mieszamy masę kawową miotełką, napełniamy nią szprycę cukierniczą z okrągłą końcówką i wyciskamy na perganim kuleczki.
  4. 4. Gotowe kuleczki odstawiamy ponownie na godzinę do lodówki.
  5. 5. W międzyczasie roztapiamy pozostałą czekoladę w kąpieli wodnej.
  6. 6. Następnie zanurzamy trufelki na widelkczyku do pralinek w czekoladzie, po czym odkładamy na kratkę do obcieknięcia.
  7. 7. Pozostawiamy trufelki na chwilę do ostygnięcia i obtaczamy je w różne strony, aby powstały karby.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.736
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});