Gulasz wołowy z kukurydzą

Gulasz wołowy z kukurydzą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.11
9
Średnia 3.11 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pręga wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Szyja wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Kukurydza konserwowa  g  x   kcal =  kcal
Ogórki korniszony  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Bulion wołowy  g  x   kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gulasz wołowy z kukurydzą
  1. 1. Wołowinę płuczemy, osuszamy i kroimy w niedużą kostkę.
    Wołowinę płuczemy, osuszamy i kroimy w niedużą kostkę.
  2. 2. Cebulę i czosnek szatkujemy.
  3. 3. Paprykę myjemy, oczyszczamy z ziaren i kroimy w cienkie paski.
  4. 4. Rozgrzewamy olej w garnku i smażymy cebulę z czosnkiem aż się zaszklą.
  5. 5. Dodajemy mięso i rumienimy je.
  6. 6. Wrzucamy papryki i przyprawiamy.
  7. 7. Wlewamy bulion wołowy, garnek przykrywamy i dusimy potrawę około 1h 20min.
  8. 8. Gdy mięso będzie miękkie wlewamy zahartowaną śmietanę.
  9. 9. Kukurydzę odsączamy z zalewy a ogórki kroimy w nieduża kostkę. Dodajemy do potrawy 10 minut przed końcem duszenia.
  10. 10. Przyprawiamy do smaku.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.902
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});