Tort gospodarski z masą orzechową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Proszek drożdżowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto do tortu
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto do tortu
  1. 1. Ucieramy masło.
  2. 2. Dodajemy resztę składników z wyjątkiem proszku drożdżowego.
  3. 3. Ciasto zagniatamy i pozostawiamy na godzinę.
  4. 4. Po upływie tego czasu dodajemy proszek drożdżowy i jeszcze raz mieszamy.
  5. 5. Pieczemy trzy blaty i przekładamy masą orzechową.
Masa orzechowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa orzechowa
Czekolada - 1 tabliczka
  1. 1. W misce ucieramy masło na gładką masę.
  2. 2. Dodajemy do niej cukier, rozpuszczoną czekoladę, żółtko, startą wanilię i zmielone orzechy włoskie.
  3. 3. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy.
  4. 4. Gotową masą przekładamy upieczone placki.
Tort gospodarski z masą orzechową
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe orzechy
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.6
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});