Tort kakaowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Biszkopty  g  x   kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto do tortu
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto do tortu
Czekolada - 2 tabliczki
Masło - 2 łyżeczki do herbaty
  1. 1. Żółtka ucieramy z cukrem i startą czekoladą.
  2. 2. Do masy dodajemy pianę ubitą z białek oraz zmielone orzechy.
  3. 3. Ciasto dzielimy na 2 części, wlewamy do wysmarowanych masłem tortownic i pieczemy w piekarniku.
Masa kakaowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa kakaowa
Cukier - 8 łyżek stołowych
  1. 1. Mieszamy kakao ze śmietaną i gotujemy.
  2. 2. Kiedy masa się zagotuje, zdejmujemy ją z ognia i studzimy.
  3. 3. Przelewamy ją do miski, dodajemy cukier i starte bi­szkopty.
  4. 4. Całą masę dokładnie ucieramy, a gdy będzie gotowa przekładamy nią tort.
Polewa kakowa
Składniki potrzebne do wykonania Polewa kakowa
  1. 1. Kakao wsypujemy na talerz.
  2. 2. Wstawiamy go do ciepłego piekarnika, aby kakao się rozpuściło.
  3. 3. Polewamy z wierzchu tort.
Tort kakaowy
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka kakao mleko i produkty mleczne orzechy
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.762
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});