Tort karmelowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.5
2
Średnia 4.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Polewa czekoladowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto do tortu
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto do tortu
Cukier - 8 łyżek stołowych
Masło - 4 łyżki stołowe
Mielone migdały - 4 łyżki stołowe
Mąka - 8 łyżek stołowych
  1. 1. Masło ucieramy, dodajemy cukier i po jednym żółtku.
  2. 2. Ciągle ucierając ciasto dodajemy zmielone migdały, ubitą pia­nę z białek, mąkę i przesianą bułkę tartą.
  3. 3. Wszystkie składniki dobrze mie­szamy.
  4. 4. Masę wykładamy cienko do trzech tortownic wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku.
Masa do tortu
Składniki potrzebne do wykonania Masa do tortu
Cukier - 3 łyżki stołowe
  1. 1. Masło ucieramy w misce, dodajemy cukier oraz zmielone i wcześniej zrumienione na patelni migdały.
  2. 2. Tort przekładamy masą i lukrujemy polewą cze­koladową.
  3. 3. Zrumieniony cukier tłuczemy lekko w moździerzu i obsy­pujemy nim boki tortu.
Tort karmelowy
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe orzechy
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.669
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});