Tort z masą kasztanową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Opłatek  g  x   kcal =  kcal
Kasztan jadalny  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Lukier do ciasta  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto do tortu
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto do tortu
Opłatek - 5 sztuk
  1. 1. Cukier na ciasto gotujemy w wodzie na gęsty syrop.
  2. 2. Do syropu dodajemy zmielone migdały i startą czekola­dę, smażymy na gęstą masę.
  3. 3. Tortownicę wykładamy opłatkami, wylewany do niej ciasto, wygładzamy i pozostawiamy, aby za­schło.
Masa do tortu
Składniki potrzebne do wykonania Masa do tortu
  1. 1. Kasztany gotujemy, mielimy w maszynce i przecieramy przez sito.
  2. 2. Osobno gotujemy cukier tak, aby powstał gęsty syrop.
  3. 3. Do syropu dodajemy sok z cytryny i przetarte kasztany.
  4. 4. Wszystkie składniki masy mieszamy i podsmażamy na ogniu aż masa dobrze zgęstnieje.
  5. 5. Dodajemy ru­m.
  6. 6. Masę wykładamy na wysuszone ciasto czekoladowe i ładnie wygładzamy.
  7. 7. Na drugi dzień, gdy masa zaschnie, polewamy ją lukrem i dekorujemy brzegi tortu.
Tort z masą kasztanową
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol mąka i produkty zbożowe orzechy
Metody przygotowania: Pieczenie
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny, Przyjęcia, rauty,
Sezon: Jesień,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.702
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});