Baranina z kapustą

Baranina z kapustą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mostek barani  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta włoska  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina z kapustą
  1. 1. Mostek rozcinamy w poprzek na pół, po czym zalewamy go niedużą ilością gorącej wody i gotujemy.
    Mostek rozcinamy w poprzek na pół, po czym zalewamy go niedużą ilością gorącej wody i gotujemy.
  2. 2. Obrane warzywa (poza kapustą) kroimy i dodajemy do mięsa. Dusimy do momentu aż wszystkie składniki staną się miękkie. Gdy to nastąpi wyjmujemy mięso z rosołu i kroimy na dziesięć równych kawałków.
  3. 3. Dokładnie myjemy i szatkujemy kapustę. Wkładamy wraz z mięsem do garnka i zalewamy przecedzonym rosołem. Całość gotujemy do miękkości.
  4. 4. W międzyczasie przyrządzamy zasmażkę z masła i mąki, po czym łączymy ją z resztą składników.
  5. 5. Na koniec doprawiamy wedle uznania solą, pieprzem i roztartym czosnkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.725