Baranina z kapustą

Baranina z kapustą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mostek barani  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta włoska  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina z kapustą
  1. 1. Mostek rozcinamy w poprzek na pół, po czym zalewamy go niedużą ilością gorącej wody i gotujemy.
    Mostek rozcinamy w poprzek na pół, po czym zalewamy go niedużą ilością gorącej wody i gotujemy.
  2. 2. Obrane warzywa (poza kapustą) kroimy i dodajemy do mięsa. Dusimy do momentu aż wszystkie składniki staną się miękkie. Gdy to nastąpi wyjmujemy mięso z rosołu i kroimy na dziesięć równych kawałków.
  3. 3. Dokładnie myjemy i szatkujemy kapustę. Wkładamy wraz z mięsem do garnka i zalewamy przecedzonym rosołem. Całość gotujemy do miękkości.
  4. 4. W międzyczasie przyrządzamy zasmażkę z masła i mąki, po czym łączymy ją z resztą składników.
  5. 5. Na koniec doprawiamy wedle uznania solą, pieprzem i roztartym czosnkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.758