Karp po krakowsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Karp  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Pieczarki marynowane  g  x   kcal =  kcal
Ogórek konserwowy  g  x   kcal =  kcal
Papryka konserwowa  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 22%  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Karp po krakowsku
  1. 1. Karpia oczyszczamy z łusek i bardzo ostrym nożem zdejmujemy z niego skórę i nacieramy ją z obu stron solą.
  2. 2. Owijamy skórę w folię i wstawiamy do lodówki.
  3. 3. 3 jajka gotujemy na twardo.
  4. 4. Mięso karpia oczyszczamy z ości.
  5. 5. Do rondla wkładamy pokrojoną włoszczyznę, cebulę, ziarenka pieprzu, ziele angielskie, liść laurowy oraz goździki. Całość zalewamy wrzątkiem i gotujemy przez 30-40 minut na małym ogniu.
  6. 6. Do wywaru dodajemy głowę, płetwy i kręgosłup karpia, solimy i gotujemy na małym ogniu przez 30 minut.
  7. 7. Ugotowane mięso mielimy wraz z ugotowanymi jajami.
  8. 8. Masło ucieramy na pianę i cały czas mieszając, dodajemy surowe żółtka, sól, pieprz, cukier, sok z cytryny i mielone mięso.
  9. 9. Masę łączymy z ubitą na sztywno pianą z białek i delikatnie mieszamy.
  10. 10. Gotowym farszem nadziewamy skórę.
  11. 11. Owijamy całość gazą, układamy w płaskim rondlu, zalewamy przecedzonym wywarem i gotujemy na małym ogniu przez pół godziny.
  12. 12. Odstawiamy do ostygnięcia, po czym wyjmujemy rybę z wywaru i kroimy w plastry.
  13. 13. Posiekane pieczarki i korniszony oraz czerwoną paprykę mieszamy z majonezem i śmietaną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i lekko schładzamy.
  14. 14. Rybę podajemy polaną sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.891
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});