Zupa ogórkowa rumiana

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ogórek kiszony  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Wywar mięsny  g  x   kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Grzanki  g  x   kcal =  kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa ogórkowa rumiana
  1. 1. Warzywa drobno kroimy. Kapustę szatkujemy.
  2. 2. Wkładamy warzywa do garnka i dodajemy dwie łyżki tłustego wywaru. Dusimy pod przykryciem. Od czasu do czasu podlewamy łyżką rosołu, aby nie przywarły.
  3. 3. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy je do rosołu, podprawiamy zasmażką z masła i mąki. Zupę barwimy karmelem.
  4. 4. Dodajemy obrane, pokrojone w paski ogórki i wino. Zagotowujemy kilkakrotnie i wlewamy do wazy.
  5. 5. Osobno podajemy zrumienione na maśle, drobne grzanki z chleba.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.502