Metka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.9
10
Średnia 2.9 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wieprzowina kl. IV  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina kl. IV  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
E251 Azotan sodu  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Jelito cienkie wieprzowe  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Metka
  1. 1. Mięso kroimy w kawałki dość duże kawałki około 3-4cm.
  2. 2. Mieszamy sól z cukrem i saletrą.
  3. 3. Mieszankę mieszamy z mięsem całość przekładamy do grubego kamionkowego garnka i odstawiamy na dobę.
  4. 4. Po upływie wymaganego czasu, mielimy bardzo drobno mięso, przyprawiamy pieprzem i papryką i bardzo dokładnie mieszamy.
  5. 5. Mięso umieszczamy w jelitach.
  6. 6. Metkę wieszamy w chłodnym i przewiewnym miejscu na około 12h i wędzimy w zimnym dymie przez około 2 dni.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina wołowina
Metody przygotowania: Wędzone
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.834
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});