Kulebiaczki z wędzoną rybą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Makrela  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
Mleko - 0.5 szklanki
Masło - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Z mąki, mleka, drożdży i cukru zagniatamy ciasto i zostawiamy do wyrośnięcia.
Farsz
Składniki potrzebne do wykonania Farsz
Masło - 1 łyżka stołowa
Sól - wg. uznania
  1. 1. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy.
  2. 2. Mielimy ją razem z rybą bez ości w maszynce do mięsa.
  3. 3. Cebulę drobno siekamy i szklimy na patelni.
  4. 4. Do zeszklonej cebuli dodajemy sól, pieprz, śmietanę, jajko, drożdże i zmieloną z bułką rybę.
  5. 5. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Kulebiaczki z wędzoną rybą
  1. 1. Wyrośnięte ciasto dzielimy na porcje po 30g, każdą porcję lekko wałkujemy i nakładamy na nią farsz.
  2. 2. Zwijamy jak naleśniki, układamy na wysmarowanej tłuszczem blasze i pozostawiamy, aby wyrosły.
  3. 3. Wyrośnięte porcje smarujemy jajkiem i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 30 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.921
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});