Niskotłuszczowy czulent

Niskotłuszczowy czulent
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.86
7
Średnia 2.86 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udziec wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Kasza jęczmienna perłowa  g  x  kcal = 0 kcal
Fasola biała  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Batat  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Niskotłuszczowy czulent
  1. 1. Fasolę zalewamy w garnku i pozostawiamy do namoczenia na kilkanaście godzin.
    Fasolę zalewamy w garnku i pozostawiamy do namoczenia na kilkanaście godzin.
  2. 2. Stawiamy garnek na ogniu, wkładamy mięso i podsmażamy z każdej strony pod przykryciem.
  3. 3. Wlewamy wodę tak, aby przykryła mięso do połowy.
  4. 4. Namoczoną fasolę płuczemy w czystej wodzie i wsypujemy obok mięsa.
  5. 5. Z drugiej strony wkładamy obrane i umyte całe ziemniaki.
  6. 6. Kaszę wsypujemy do materiałowego woreczka i wkładamy do gotującej się potrawy.
  7. 7. Mięso wykładamy na wierzch potrawy. Dodajemy cebulę, czosnek, worek z kaszą i słodkiego ziemniaka.
  8. 8. Rozcieńczamy miód z niewielką ilością wody i wlewamy do garnka.
  9. 9. Sól rozpuszczamy w ciepłej wodzie i wlewamy do garnka.
  10. 10. Mieszamy paprykę z wodą i również wlewamy do garnka.
  11. 11. Dolewamy ciepła wodę tak, aby była 2,5cm nad składnikami.
  12. 12. Wstawiamy potrawę do piekarnika nagrzanego do 120°C i doprowadzamy do wrzenia.
  13. 13. W miarę odparowywania uzupełniamy wodę.
  14. 14. Na noc zmniejszamy temperaturę piekarnika do 100°C.
  15. 15. Rano uzupełniamy wodę i zwiększamy temperaturę.
  16. 16. Przed podaniem na stół rozdzielamy wszystkie składniki i układamy na osobnych półmiskach.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia żydowska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wołowina ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.942
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});