Glazurowane skrzydełka z kurczaka

Glazurowane skrzydełka z kurczaka
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
6
Średnia 3 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Skrzydło z kury  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Glazurowane skrzydełka z kurczaka
  1. 1. W średnim garnku mieszamy Pepsi, sos sojowy, cukier, musztardę i bardzo drobno posiekaną cebulę.
    W średnim garnku mieszamy Pepsi, sos sojowy, cukier, musztardę i bardzo drobno posiekaną cebulę.
  2. 2. Podgrzewamy aż zawrze, mieszając nieustannie.
  3. 3. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 30min.
  4. 4. Skrzydełka oczyszczamy, układamy na blasze i pieczemy w piekarniku w temp. 180°C przez 25 min.
  5. 5. Wlej sos do skrzydełek i zapiekaj jeszcze 10 min. w temp. 200°C
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.731
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});