Sałatka z serem feta i nowalijkami

Sałatka z serem feta i nowalijkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.33
3
Średnia 4.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sałata lodowa  g  x  kcal =  kcal
Ser Feta  g  x  kcal = 0 kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Rzodkiewka  g  x  kcal =  kcal
Oliwka zielona  g  x  kcal =  kcal
Oliwka  g  x  kcal =  kcal
Kukurydza  g  x  kcal =  kcal
Olej słonecznikowy  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Zioła prowansalskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z serem feta i nowalijkami
  1. 1. Warzywa dokładnie myjemy.
    Warzywa dokładnie myjemy.
  2. 2. Pomidora kroimy w "ósemki", ogórka w słupki, szczypiorek drobno siekamy, oliwki i rzodkiewki dzielimy na połówki.
  3. 3. Oczyszczoną paprykę kroimy w paski.
  4. 4. Cebulę obieramy z łupiny, kroimy w piórka.
  5. 5. Sałatę lodową rwiemy na mniejsze części.
  6. 6. Fetę dzielimy na małe sześciany.
  7. 7. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
  8. 8. Przygotowane składniki układamy warstwami w dużej salaterce. Na spód wykładamy sałatę, na nią pomidory, ogórek, oliwki, rzodkiewkę, paprykę, kukurydzę i cebulę.
  9. 9. Na wierzch wykładamy kawałki fety, posypujemy szczypiorkiem.
  10. 10. Składniki rozkładamy w 3-4 warstwach.
  11. 11. W między czasie z wody, oleju i przypraw dokładnie rozmieszamy sos.
  12. 12. Przed podaniem, sałatkę grecką polewamy przygotowanym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia grecka
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
Złożoność przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.848
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});