Bombay Aloo curry

Bombay Aloo curry
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Olej kukurydziany  g  x  kcal =  kcal
Jogurt naturalny  g  x  kcal = 0 kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Kurkuma  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Garam masala  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bombay Aloo curry
  1. 1. Gotujemy ziemniaki na pół miękko.
    Gotujemy ziemniaki na pół miękko.
  2. 2. Przyprawy mieszamy z jogurtem.
  3. 3. Dzielimy ziemniaki widelcem i zanurzamy je w sosie jogurtowym.
  4. 4. Rozgrzewamy olej na średnim ogniu i wrzucamy do niego obtoczone w jogurcie ziemniaki. Przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości, około 5 do 10 minut. Dodajemy pokrojone chilli.
  5. 5. Bardzo dokładnie mieszamy i stopniowo dodajemy wodę, aby ziemniaki nie przywarły.
  6. 6. Do pozostałego jogurtu dodajemy świeżo pokrojoną pietruszkę i cukier.
  7. 7. Dodajemy do ziemniaków i całość solimy.
  8. 8. Zmniejszamy ogień i dusimy jeszcze 5 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia indyjska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ziemniaki
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.827
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});