Stek z pieprzem z kremowym sosem grzybowym

Stek z pieprzem z kremowym sosem grzybowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
4
Średnia 3 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Rib-eye steak  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana 22%  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Brokuły z wody  g  x   kcal =  kcal
Ziemniaki pieczone (frytki bez tłuszczu)  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Stek z pieprzem z kremowym sosem grzybowym
  1. 1. Steki obtaczamy w pokruszonym pieprzu i solimy.
    Steki obtaczamy w pokruszonym pieprzu i solimy.
  2. 2. Na patelni, na średnim ogniu topimy 30g masła.
  3. 3. Obsmażamy mięso po 2-3 minuty z każdej strony lub dłużej w zależności od upodobań.
  4. 4. Usmażone steki przekładamy na talerz i przykrywamy folią spożywczą.
  5. 5. Na patelnię wkładamy pozostałe 20g masła, rozgnieciony czosnek, drobno posiekane pieczarki i tymianek.
  6. 6. Dusimy, często mieszając, przez około 10 minut.
  7. 7. Dodajemy wino i gotujemy aż wino prawie odparuje.
  8. 8. Dodajemy śmietanę. Zmniejszamy ogień i gotujemy na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje.
  9. 9. 
  10. 10. Stek możemy podać z pieczonymi ziemniakami i ugotowanymi brokułami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.821
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});