Pizza z czarnymi i zielonymi oliwkami

Pizza z czarnymi i zielonymi oliwkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.82
11
Średnia 3.82 / 5 (11 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Oliwa z oliwek  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Oliwka zielona  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Czarne oliwki bez pestek  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Ketchup  g  x   kcal =  kcal
Szynka gotowana  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pizza z czarnymi i zielonymi oliwkami
  1. 1. Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy rozmieszane z niewielką ilością ciepłej wody drożdże, szklankę oleju oraz sól.
    Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy rozmieszane z niewielką ilością ciepłej wody drożdże, szklankę oleju oraz sól.
  2. 2. Ugniatamy jednolite ciasto, przykrywamy je czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosło.
  3. 3. Cebulę obieramy, płuczemy, osuszamy i kroimy w krążki.
  4. 4. Oczyszczone pieczarki płuczemy, osuszamy i kroimy w plastry.
  5. 5. Podsmażamy pieczarki na patelni, na rozgrzanym oleju.
  6. 6. Ser ścieramy na tarce.
  7. 7. Szynkę kroimy na mniejsze kawałki.
  8. 8. Umytą paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w półkrążki.
  9. 9. Wyrośnięte ciasto ugniatamy przez chwilę z odrobiną mąki, po czym rozwałkowujemy.
  10. 10. Smarujemy blachę do pieczenia olejem i kładziemy masę.
  11. 11. Bezpośrednio na blasze rozciągamy rękami ciasto (w zależności jaką grubość lubimy), a wierzch smarujemy olejem i równomiernie nakłuwamy widelcem na całej powierzchni.
  12. 12. Smarujemy ciasto ketchupem, układamy na nim szynkę, cebulę, paprykę, pieczarki i oliwki. Całość posypujemy słodka papryka w proszku, oregano i tartym serem.
  13. 13. Odstawiamy pizze na 15 minut, aby ciasto podrosło.
  14. 14. Wstawiamy pizzę do nagrzanego do 230°C piekarnika i pieczemy przez około 30 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.706
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});