Cannelloni z mielonym mięsem

Cannelloni z mielonym mięsem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.75
4
Średnia 2.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron cannelloni  g  x  kcal =  kcal
Mięso mielone  g  x   kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cannelloni z mielonym mięsem
  1. 1. Cebulę i czosnek obieramy, płuczemy i osuszamy. Cebulę drobno siekamy.
    Cebulę i czosnek obieramy, płuczemy i osuszamy. Cebulę drobno siekamy.
  2. 2. Na patelni rozgrzewany olej i podsmażamy na nim mięso mielone oraz cebulę.
  3. 3. Dodajemy do mięsa przecier pomidorowy, wyciśnięty czosnek, następnie całość doprawiamy.
  4. 4. Na dno prostokątnej brytfanki wylewamy połowę przecieru pomidorowego, może być z kartonu.
  5. 5. Wszystkie rurki cannelloni nadziewamy masą z mięsa.
  6. 6. Układamy cannelloni w brytfance, ściśle jedna rurka obok drugiej.
  7. 7. Polewamy pozostałą ilością przecieru pomidorowego i posypujemy startym żółtym serem.
  8. 8. Całość przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 200°C i pieczemy przez 25-30 minut.
  9. 9. Pod koniec pieczenia zdejmujemy folię aluminiową.
  10. 10. Przed podaniem dekorujemy cannelloni listami świeżej pietruszki lub bazylii.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.849
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});