California roll

California roll
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
3
Średnia 4 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryż do sushi  g  x   kcal =  kcal
Nori  g  x  kcal =  kcal
Paluszki krabowe surimi  g  x  kcal =  kcal
Awokado  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Sezam  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
California roll
  1. 1. Awokado i ogórka myjemy i obieramy. Awokado kroimy w paski natomiast ogórka w bardzo cienkie nitki.
    Awokado i ogórka myjemy i obieramy. Awokado kroimy w paski natomiast ogórka w bardzo cienkie nitki.
  2. 2. Paluszki krabowe solimy, kroimy w grubsze pasy i obtaczamy w majonezie.
  3. 3. Matę bambusową owijamy folią spożywczą.
  4. 4. Płat nori układamy na macie bambusowej w odległości ok. 5cm od brzegu maty (nori układamy lśniącą stroną do dołu).
  5. 5. Zwilżamy ręce i formujemy dużą kulkę z ryżu, którą układamy na środku nori. Dociskamy delikatnie kulkę, aby ryż zapełnił prawie całe nori (powstała warstwa powinna mieć ok. 1cm grubości).
  6. 6. Posypujemy ryż sezamem.
  7. 7. Przekładamy nori z ryżem na drugą stronę, aby ryż stykał się z matą, a lśniąca powierzchnia nori była na zewnątrz.
  8. 8. Na wierzchu nori układamy wzdłuż awokado, ogórka i paluszki krabowe.
  9. 9. Zwijamy bambusową matę, naciskając tak, aby sushi miało cylindrycznym kształt.
  10. 10. Wyjmujemy sushi z maty i kroimy na mniejsze kawałki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia japońska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.732
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});