Jambalaya z kurczaka i krewetek

Jambalaya z kurczaka i krewetek
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.6
5
Średnia 3.6 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryż długoziarnisty  g  x  kcal =  kcal
Pierś z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Kiełbasa  g  x   kcal =  kcal
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sos tabasco  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jambalaya z kurczaka i krewetek
  1. 1. Gotujemy ryż, na sypko, we wrzącej, lekko osolonej wodzie.
    Gotujemy ryż, na sypko, we wrzącej, lekko osolonej wodzie.
  2. 2. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i osuszamy.
  3. 3. Papryki kroimy na połówki i usuwamy gniazda nasienne, następnie kroimy je w grubą kostkę.
  4. 4. Pomidory sparzamy i zdejmujemy z nich skórki. Również kroimy je w kostkę.
  5. 5. Cebule i czosnek obieramy z łupin. Cebule kroimy w ćwierć plasterki, a czosnek drobno siekamy.
  6. 6. Kroimy seler naciowy w drobne plasterki.
  7. 7. Opłukane piersi z kurczaka oraz kiełbasę kroimy w grubą kostkę.
  8. 8. W dużym rondlu, na rozgrzanej oliwie, podsmażamy cebulę, obie papryki, seler oraz czosnek.
  9. 9. Dodajemy bulion drobiowy i pomidory, dusimy przez 4-5 minut.
  10. 10. Dodajemy mięso z piersi z kurczaka oraz kiełbasę, doprawiamy solą, pieprzem, pieprzem cayenne i kilkoma kroplami sosu tabasco. Całość zagotowujemy.
  11. 11. Dodajemy ryż oraz oczyszczone krewetki, mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez kilka minut, aż krewetki nie będą surowe.
  12. 12. Przed podaniem posypujemy potrawę posiekanym szczypiorkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: drób ryż
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.952
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});