Skrzydełka BBQ

Skrzydełka BBQ
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.25
4
Średnia 3.25 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Skrzydło z kury  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Ketchup  g  x   kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sos chrzanowo-śmietanowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Skrzydełka BBQ
  1. 1. Skrzydełka kroimy na 3 części. Końcowa część skrzydła wyrzucamy.
    Skrzydełka kroimy na 3 części. Końcowa część skrzydła wyrzucamy.
  2. 2. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem i wkładamy do brytfanny.
  3. 3. Miód, sos sojowy ketchup, olej, rozgnieciony czosnek i imbir dokładnie mieszamy.
  4. 4. Przygotowanym sosem polewamy kurczaka.
  5. 5. Pieczemy w temperaturze 200°C, aż sos zgęstnieje, a następnie kolejne 30 minut w temperaturze 150°C.
  6. 6. Podczas pieczenia, często mieszamy skrzydełka, aby nie przywarły.
  7. 7. Możemy podawać z sosem chrzanowo-śmietanowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Pieczenie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.822
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});