Ciasto rafaello

Ciasto rafaello
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
5
Średnia 3 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal = 0 kcal
Wiórki kokosowe  g  x   kcal =  kcal
Krakersy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto rafaello
  1. 1. Wlewamy do garnka mleko i gotujemy.
    Wlewamy do garnka mleko i gotujemy.
  2. 2. Odlewamy 0,5 filiżanki ciepłego mleka i rozcieramy w nim obie mąki.
  3. 3. Łączymy rozrobione mąki z gotującym się mlekiem. Cały czas energicznie mieszamy, by powstały budyń się nie przypalił i nie było grudek.
  4. 4. Dodajemy cukier waniliowy, mieszamy i zestawiamy garnek z ognia. Odstawiamy budyń do ostygnięcia.
  5. 5. Dokładnie myjemy skorupki jaj. Całe jajka zanurzany na 15 sekund we wrzącej wodzie, a następnie oddzielamy żółtka od białek.
  6. 6. Ucieramy żółtka z cukrem i masłem.
  7. 7. Łączymy budyń z utartymi żółtkami. Dodajemy około 120g wiórków kokosowych i całość mieszamy.
  8. 8. Płaskie dno prostokątnego lub kwadratowego naczynia wykładamy warstwą krakersów. Pokrywamy je częścią masy budyniowej. Przykrywamy ją krakersami i ponownie zalewamy masą budyniową. Powtarzamy te czynności, aż do wykorzystania wszystkich składników.
  9. 9. Posypujemy ciasto pozostałą ilością wiórków kokosowych.
  10. 10. Wstawiamy ciasto na kilka godzin do lodówki.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.985
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});