Filety z kurczaka z majonezem

Filety z kurczaka z majonezem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.25
8
Średnia 4.25 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Filety z kurczaka z majonezem
  1. 1. Cebule obieramy z łupin, płuczemy i osuszamy. Kroimy je w półplasterki.
    Cebule obieramy z łupin, płuczemy i osuszamy. Kroimy je w półplasterki.
  2. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę, by się zeszkliła.
  3. 3. Opłukane piersi z kurczaka kroimy w poprzek na pół.
  4. 4. Każdy kawałek rozbijamy tłuczkiem.
  5. 5. Na każdy piersi z kurczaka nakładamy 1-2 łyżki majonezu oraz kilka kawałków cebuli i składamy na pół.
  6. 6. Przekładamy nadziewane filety do natłuszczonego masłem naczynia żaroodpornego.
  7. 7. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy przez około 20-30 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Pieczenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Chwała, że mnie nic nie boli i nie muszę się tak nad sobą rozczulać - jedząc kaszki dla ...
Nikt chyba nie lubi przypalonych garnków :) Osobiście mogę polecić całkiem niezły preparat a ...
"Najlepiej jest również pić mleko do posiłku, a nie po nim." ciekawe :)
Znalazłam na you tube filmik jak usunąć plamy z czerwonego wina i sprawdziłam ten produkt - ...
Ja swój olej zwykle oddaje do skupu http://www.euro-eko-polska.pl/ zbyt często wylewałam olej i ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.925