Sałatka z krewetek i awokado

Sałatka z krewetek i awokado
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.15
13
Średnia 4.15 / 5 (13 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Krewetki  g  x  kcal =  kcal
Awokado  g  x  kcal =  kcal
Sałata rzymska  g  x  kcal =  kcal
Pomidor koktajlowy  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z krewetek i awokado
  1. 1. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim czyszczone oraz opłukane krewetki.
    Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim czyszczone oraz opłukane krewetki.
  2. 2. Oddzielamy liście sałaty.
  3. 3. Liście sałaty, pomidory, szczypiorek i pomidory dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy.
  4. 4. Sałatę ręcznie rozdzieramy da mniejsze kawałki.
  5. 5. Awokado kroimy na pół, i oddzielamy pestkę. Każdą z połówek obieramy i kroimy w grubą kostkę.
  6. 6. Szczypiorek drobno siekamy.
  7. 7. Pomidory kroimy na połówki lub w ćwiartki.
  8. 8. Do salaterki wkładamy sałatę, awokado, krewetki, pomidory, całość posypujemy szczypiorkiem i polewamy oliwą.
  9. 9. Doprawiamy sałatkę do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce morza warzywa
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.745
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});