Pizza hawajska

Pizza hawajska
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.73
11
Średnia 3.73 / 5 (11 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże suszone  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Sos pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Ananas w zalewie  g  x   kcal =  kcal
Szynka wieprzowa peklowana  g  x   kcal =  kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pizza hawajska
  1. 1. Podgrzewamy piekarnik do 95°C i wyłączamy.
    Podgrzewamy piekarnik do 95°C i wyłączamy.
  2. 2. W misce mieszamy mikserem mąkę, drożdże i sól.
  3. 3. W małym garnku podgrzewamy (40°C) mleko, dwie łyżki oliwy i cukier.
  4. 4. Powoli mieszając wlewamy do miski z mąką mieszaninę mleka.
  5. 5. Gdy wszystko się połączy ustawiamy mikser na najwyższą prędkość i mieszamy przez 5 minut.
  6. 6. Wyjmujemy ciasto z miski i wyrabiamy je na kształt kuli.
  7. 7. Miskę natłuszczamy jedną łyżką oliwy.
  8. 8. Umieszczamy ciasto w misce i przykrywamy folią.
  9. 9. Pozostawiamy ciasto w piekarniku na 30 minut.
  10. 10. Wyjmujemy ciasto z piekarnika i rozciągamy na kształt koła.
  11. 11. Smarujemy sosem pomidorowym.
  12. 12. Układamy na wierzchu pokrojonego ananasa i szynkę.
  13. 13. Wierzch posypujemy startym serem.
  14. 14. Pieczemy przez 20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.767
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});