Makaron z pesto

Makaron z pesto
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.41
17
Średnia 3.41 / 5 (17 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Makaron penne  g  x  kcal = 0 kcal
Pesto  g  x   kcal =  kcal
Pomidor suszony w zalewie z oliwy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makaron z pesto
  1. 1. W garnku zagotowujemy wodę, lekko ją solimy i dodajemy makaron penne. Gotujemy go al dente.
    W garnku zagotowujemy wodę, lekko ją solimy i dodajemy makaron penne. Gotujemy go al dente.
  2. 2. Gotowy makaron odcedzamy.
  3. 3. Odcedzamy suszone pomidory z zalewy i drobno je kroimy.
  4. 4. Na rozgrzaną patelnię przekładamy pesto, dodajemy makaron, mieszamy i razem podsmażamy.
  5. 5. Przed podaniem posypujemy potrawę pomidorami oraz startym serem i dekorujemy gałązką natki pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Ja tam się nie trudziłam z drinkami bo nie specjalnie je umie więc kupiłam kilka smakowych ...
Może to mniej oryginalne niż jakieś wyszukane drinki, ale ja na swoim panieńskim miałam kilka ...
Mam nadzieje,że podane powyżej wskazówki tym razem pomogą.
Smaki Kornwalii ~ Gość
Przypuszczam, że wymieniony "łupak" to angielski haddock. Po polsku ryba nazywa się łupacz a ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.105