Makaron z pesto

Makaron z pesto
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.36
14
Średnia 3.36 / 5 (14 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Makaron penne  g  x  kcal = 0 kcal
Pesto  g  x   kcal =  kcal
Pomidor suszony w zalewie z oliwy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makaron z pesto
  1. 1. W garnku zagotowujemy wodę, lekko ją solimy i dodajemy makaron penne. Gotujemy go al dente.
    W garnku zagotowujemy wodę, lekko ją solimy i dodajemy makaron penne. Gotujemy go al dente.
  2. 2. Gotowy makaron odcedzamy.
  3. 3. Odcedzamy suszone pomidory z zalewy i drobno je kroimy.
  4. 4. Na rozgrzaną patelnię przekładamy pesto, dodajemy makaron, mieszamy i razem podsmażamy.
  5. 5. Przed podaniem posypujemy potrawę pomidorami oraz startym serem i dekorujemy gałązką natki pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
połowa tabeli alpo pod reklamami albo pod bocznym menu - amatorszczyzna
Mortadela codzienna ~ Michał Gnat
Jak mozna truc ludzi takim gownem? Zeby dostali raka i jedli jeszcze wiecej chemii? Producenta ...
Serek jest przepyszny! :) Pasuje naprawdę praktycznie do wszystkiego. Najbardziej lubię robić z ...
Jak można coś takiego wciskać ludziom?! Ohyda! Przy pierwszym kęsie wyczułam mannę, a ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.908