Muffinki jagodowe

Muffinki jagodowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jagoda czarna  g  x  kcal = 0 kcal
Maślanka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Skórka z pomarańczy  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Muffinki jagodowe
  1. 1. Mąkę mieszamy z cukrami, solą i proszkiem do pieczenia.
    Mąkę mieszamy z cukrami, solą i proszkiem do pieczenia.
  2. 2. Ubijamy jajka, dodajemy roztopione masło, maślankę oraz skórkę z pomarańczy.
  3. 3. Dodajemy mąkę wymieszaną z cukrami.
  4. 4. Całość dokładnie mieszamy.
  5. 5. Dodajemy opłukane i osuszone jagody (świeże lub mrożone), delikatnie mieszamy ciasto.
  6. 6. Formy do muffinek wykładamy papilotkami (papierowymi foremkami do muffinek). Każdą z nich napełniamy ciastem do 3/4 wysokości.
  7. 7. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190°C i pieczemy przez 20-30 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.971
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});