Neapolitańskie kotlety cielęce

Neapolitańskie kotlety cielęce
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
7
Średnia 3 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łopatka cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Estragon  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar warzywny  g  x   kcal =  kcal
Pomidor koktajlowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Neapolitańskie kotlety cielęce
  1. 1. Łopatkę cielęcą myjemy i kroimy na równe, około 2cm plastry.
    Łopatkę cielęcą myjemy i kroimy na równe, około 2cm plastry.
  2. 2. Na mięso nakładamy plasterki sera i zawijamy.
  3. 3. Na patelnię wrzucamy 60g masła i smażymy kotlety z każdej strony, na złoty kolor.
  4. 4. Cebulę oraz pieczarki obieramy i kroimy w plasterki.
  5. 5. Resztę masła wrzucamy do rondelka, a następnie pieczarki i cebulę.
  6. 6. Przygotowany wywar warzywny przelewamy do rondelka. Całość dusimy pod przykryciem około15 minut, mieszamy.
  7. 7. Powstały sos przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz estragonem.
  8. 8. Umyte pomidory kroimy na pół i delikatnie podsmażamy na patelni na oliwie.
  9. 9. Kotlety układamy na półmisku i polewamy ciepłym sosem pieczarkowym. Połówki pomidorów posypujemy bazylią.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.774
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});