Seler konserwowy

Seler konserwowy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.25
40
Średnia 3.25 / 5 (40 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Seler konserwowy
  1. 1. Dokładnie myjemy i osuszamy selera.
    Dokładnie myjemy i osuszamy selera.
  2. 2. Obieramy go ze skóry, następnie kroimy w cienkie paseczki.
  3. 3. Gotujemy szklankę wody z solą, cukrem i octem.
  4. 4. Dodajemy seler i zagotowujemy.
  5. 5. Przekładamy seler do słoika, wlewamy zalewę. Płyn powinien w całości pokrywać selera, a słoik nie być wypełniony po brzegi.
  6. 6. Zakręcamy słoik.
  7. 7. Na dnie garnka kładziemy ściereczkę, wstawiamy słoik z selerem i zalewamy gorącą wodą do 3/4 wysokości słoika.
  8. 8. Gotujemy przez około 30 minut na małym ogniu, pod przykryciem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
"Najlepiej jest również pić mleko do posiłku, a nie po nim." ciekawe :)
Znalazłam na you tube filmik jak usunąć plamy z czerwonego wina i sprawdziłam ten produkt - ...
Ja swój olej zwykle oddaje do skupu http://www.euro-eko-polska.pl/ zbyt często wylewałam olej i ...
Gdzie to kupić!??!?!?!?!?!?!?!?!?
Co Wy to gadacie o tych pestkach z dyni? "100g pestek z dyni zawiera 262 mg (ekwiwalentu jonów ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.338