Spaghetti z tuńczykiem

Spaghetti z tuńczykiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.38
8
Średnia 3.38 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal = 0 kcal
Makaron spaghetti  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Tuńczyk w oleju  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Spaghetti z tuńczykiem
  1. 1. W lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy gotujemy makaron na pół miękko.
    W lekko osolonej wodzie  z dodatkiem oliwy gotujemy makaron na pół miękko.
  2. 2. Jaja gotujemy na twardo, a następnie drobno kroimy.
  3. 3. Podgrzewamy masło na patelni i wrzucamy odsączonego z oleju tuńczyka, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem.
  4. 4. Wrzucamy ugotowany makaron oraz jaja na patelnie i wszystko delikatnie mieszamy.
  5. 5. Wykładamy makaron na talerz i dekorujemy natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia grecka
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.867
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});