Makaron Puttanesca

Makaron Puttanesca
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
3
Średnia 4 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Makaron spaghetti  g  x  kcal = 0 kcal
Czarne oliwki bez pestek  g  x  kcal =  kcal
Filet z anchois  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makaron Puttanesca
  1. 1. Gotujemy makaron we wrzącej lekko osolonej wodzie przez 8 do 10 minut lub do momentu, gdy będzie al dente. Gotowy makaron odsączamy.
    Gotujemy makaron we wrzącej  lekko osolonej wodzie przez 8 do 10 minut lub do momentu, gdy będzie al dente. Gotowy makaron odsączamy.
  2. 2. Rozgrzewamy olej na patelni na małym ogniu i smażymy na nim posiekany czosnek na złoty kolor.
  3. 3. Pomidory blanszujemy, obieramy, usuwamy pestki i wrzucamy na patelnię. Dusimy przez 15 minut.
  4. 4. Dodajemy pokrojone drobno anchois, koncentrat pomidorowy, kapary, oliwki i paprykę. Najlepsza papryka do tego przepisu, to papryka w płatkach. Całość gotujemy 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
  5. 5. Mieszamy ugotowany makaron z sosem i podajemy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.259
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});