Filety z kurczaka w pomidorach

Filety z kurczaka w pomidorach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
4
Średnia 3.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Czosnek w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Filety z kurczaka w pomidorach
  1. 1. Opłukane piersi z kurczaka kroimy wzdłuż, w plastry.
    Opłukane piersi z kurczaka kroimy wzdłuż, w plastry.
  2. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, następnie lekko podsmażamy na nim pokrojone filety.
  3. 3. Podlewamy kurczaka wodą i dusimy na małym ogniu, pod przykryciem. Doprawiamy solą i pieprzem.
  4. 4. Umyte pomidory sparzamy i obieramy je ze skórek.
  5. 5. Kroimy pomidory w kostkę.
  6. 6. Wkładamy pomidory do rondla, dodajemy listki bazylii i dusimy na małym ogniu.
  7. 7. Dodajemy kawałki kurczaka, posiekana natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem oraz papryką i całość podgrzewamy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.686
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});