Sznycel wiedeński

Sznycel wiedeński
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
5
Średnia 2 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udziec cielęcy / szynka cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sznycel wiedeński
  1. 1. Szynkę dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w poprzek włókien na plastry o grubości 1-1,5cm.
    Szynkę dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w poprzek włókien na plastry o grubości 1-1,5cm.
  2. 2. Plastry delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa a następnie obtaczamy w jajku i bułce.
  3. 3. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz wymieszany z masłem i smażymy kotlety z każdej strony na złoty kolor.
  4. 4. Kotlety odsączamy z tłuszczu i podajemy na talerzu, z plasterkami cytryny i zieloną sałatą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.86
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});