Pizza peperoni

Pizza peperoni
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.85
39
Średnia 3.85 / 5 (39 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Salami  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pizza peperoni
  1. 1. Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy rozmieszane z niewielką ilością ciepłej wody drożdże, olej oraz sól.
    Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy rozmieszane z niewielką ilością ciepłej wody drożdże, olej oraz sól.
  2. 2. Ugniatamy jednolite ciasto, przykrywamy je czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosło.
  3. 3. Cebulę obieramy, płuczemy, osuszamy i kroimy w krążki.
  4. 4. Ser ścieramy na tartce.
  5. 5. Salami kroimy na cienkie plasterki.
  6. 6. Umytą paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w pół krążki.
  7. 7. Wyrośnięte ciasto ugniatamy przez chwilę z odrobiną mąki, po czym rozwałkowujemy.
  8. 8. Smarujemy blachę do pieczenia olejem i kładziemy masę równomiernie po całej blasze.
  9. 9. Układamy na nim cebulę, paprykę, ser i salami. Całość posypujemy słodką papryką w proszku, oregano i tartym serem.
  10. 10. Odstawiamy pizze na 15 minut, aby ciasto podrosło.
  11. 11. Wstawiamy pizzę do nagrzanego do 230°C piekarnika i pieczemy przez około 30 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.796