Chleb parzony mlekiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka żytnia  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko zsiadłe  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Kmin  g  x  kcal =  kcal
Czarnuszka siewna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Chleb parzony mlekiem
  1. 1. Mieszamy mąkę pszenną (1kg) z gorącym mlekiem, przykrywamy i odstawiamy na dwie godziny.
  2. 2. Gdy wystygnie dodajemy rozrobione w kilku łyżkach ciepłego mleka drożdże i wszystko wyrabiamy łyżką.
  3. 3. Pozostawiamy rozczyn w ciepłym miejscu na 4 godziny, aby sfermentował.
  4. 4. 4.Pozostałą mąkę mieszamy ze zsiadłym mlekiem i przyprawami, a następnie dodajemy rozczyn i zagniatamy. Wyrabianie ciasta powinno trwać około godziny.
  5. 5. Formujemy 4 bochenki chleba i czekamy około 30 min. aż wyrośnie.
  6. 6. Wstawiamy do pieca rozgrzanego do temperatury
  7. 7. około180°C i pieczemy przez około 50 minut.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.678