Chleb parzony mlekiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka żytnia  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko zsiadłe  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Kmin  g  x  kcal =  kcal
Czarnuszka siewna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Chleb parzony mlekiem
  1. 1. Mieszamy mąkę pszenną (1kg) z gorącym mlekiem, przykrywamy i odstawiamy na dwie godziny.
  2. 2. Gdy wystygnie dodajemy rozrobione w kilku łyżkach ciepłego mleka drożdże i wszystko wyrabiamy łyżką.
  3. 3. Pozostawiamy rozczyn w ciepłym miejscu na 4 godziny, aby sfermentował.
  4. 4. 4.Pozostałą mąkę mieszamy ze zsiadłym mlekiem i przyprawami, a następnie dodajemy rozczyn i zagniatamy. Wyrabianie ciasta powinno trwać około godziny.
  5. 5. Formujemy 4 bochenki chleba i czekamy około 30 min. aż wyrośnie.
  6. 6. Wstawiamy do pieca rozgrzanego do temperatury
  7. 7. około180°C i pieczemy przez około 50 minut.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.679