Chleb parzony mlekiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka żytnia  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko zsiadłe  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Kmin  g  x  kcal =  kcal
Czarnuszka siewna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Chleb parzony mlekiem
  1. 1. Mieszamy mąkę pszenną (1kg) z gorącym mlekiem, przykrywamy i odstawiamy na dwie godziny.
  2. 2. Gdy wystygnie dodajemy rozrobione w kilku łyżkach ciepłego mleka drożdże i wszystko wyrabiamy łyżką.
  3. 3. Pozostawiamy rozczyn w ciepłym miejscu na 4 godziny, aby sfermentował.
  4. 4. 4.Pozostałą mąkę mieszamy ze zsiadłym mlekiem i przyprawami, a następnie dodajemy rozczyn i zagniatamy. Wyrabianie ciasta powinno trwać około godziny.
  5. 5. Formujemy 4 bochenki chleba i czekamy około 30 min. aż wyrośnie.
  6. 6. Wstawiamy do pieca rozgrzanego do temperatury
  7. 7. około180°C i pieczemy przez około 50 minut.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.682