Gulasz w chlebie

Gulasz w chlebie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.88
16
Średnia 2.88 / 5 (16 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Chleb pszenny  g  x   kcal =  kcal
Łopatka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Kiełbasa z dzika  g  x   kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Wywar warzywny  g  x   kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gulasz w chlebie
  1. 1. Wywar warzywny gotujemy w garnku.
    Wywar warzywny gotujemy w garnku.
  2. 2. Mięso z łopatki kroimy w równą kostkę, a następnie podsmażamy chwilę na patelni.
  3. 3. Do wywaru wrzucamy podsmażone mięso, kiełbasę pokrojoną w plasterki, paprykę żółtą, pieczarki pokrojone w kostkę, następnie liść laurowy, ziele angielskie i paprykę w proszku. Całość dusimy pod przykryciem około 20 minut.
  4. 4. Dodajemy przecier pomidorowy i mieszamy. Na końcu wlewamy po woli śmietanę i delikatnie mieszamy. Powinien powstać gęsty sos.
  5. 5. Chleb kroimy wzdłuż na pół, a następnie zdejmujemy jego górną część, aby wyjąć miąższ ze środka.
  6. 6. Do tak przygotowanego chleba wlewamy gulasz. Podajemy na gorąco na półmisku.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia węgierska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.777
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});