Kotlety z golonki w sosie jeżynowym

Kotlety z golonki w sosie jeżynowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Golonka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Jeżyny  g  x  kcal = 0 kcal
Brokuł  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety z golonki w sosie jeżynowym
  1. 1. Golonkę bez kości kroimy w plastry grubości około 2cm.
    Golonkę bez kości kroimy w plastry grubości około 2cm.
  2. 2. Marchew, pietruszkę oraz pora myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze części.
  3. 3. Do garnka wlewamy 1,5 litra wody i zagotowujemy ją.
  4. 4. Do wrzącej wody wrzucamy warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz, gotujemy wywar.
  5. 5. Do wywaru wkładamy mięso i gotujemy je, aż będzie miękkie. Doprawiamy solą.
  6. 6. Rozmrożone jeżyny przekładamy do rondelka, posypujemy cukrem i dusimy na małym ogniu. Sos powinien być gęsty i lekko słodki.
  7. 7. Brokuły gotujemy na parze około 5 minut.
  8. 8. Miękkie kotlety z golonki układamy na talerzu, obok ugotowane brokuły i całość polewamy sosem jeżynowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Złożoność przepisu: prosty
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Ja tam się nie trudziłam z drinkami bo nie specjalnie je umie więc kupiłam kilka smakowych ...
Może to mniej oryginalne niż jakieś wyszukane drinki, ale ja na swoim panieńskim miałam kilka ...
Mam nadzieje,że podane powyżej wskazówki tym razem pomogą.
Smaki Kornwalii ~ Gość
Przypuszczam, że wymieniony "łupak" to angielski haddock. Po polsku ryba nazywa się łupacz a ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.055