Kotlety z golonki w sosie jeżynowym

Kotlety z golonki w sosie jeżynowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Golonka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Jeżyny  g  x  kcal = 0 kcal
Brokuł  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety z golonki w sosie jeżynowym
  1. 1. Golonkę bez kości kroimy w plastry grubości około 2cm.
    Golonkę bez kości kroimy w plastry grubości około 2cm.
  2. 2. Marchew, pietruszkę oraz pora myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze części.
  3. 3. Do garnka wlewamy 1,5 litra wody i zagotowujemy ją.
  4. 4. Do wrzącej wody wrzucamy warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz, gotujemy wywar.
  5. 5. Do wywaru wkładamy mięso i gotujemy je, aż będzie miękkie. Doprawiamy solą.
  6. 6. Rozmrożone jeżyny przekładamy do rondelka, posypujemy cukrem i dusimy na małym ogniu. Sos powinien być gęsty i lekko słodki.
  7. 7. Brokuły gotujemy na parze około 5 minut.
  8. 8. Miękkie kotlety z golonki układamy na talerzu, obok ugotowane brokuły i całość polewamy sosem jeżynowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Złożoność przepisu: prosty
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Fingerfood ~ Gość
ja rowniez ograniczam ;) kupujesz tylko maestro czy inne produkty z serii bez e tez? bo ja ogolnie ...
Jedyne co daje radę to cebula - jajka wyjdą ładnie brązowe. A co do reszty ... zmarnowałem ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.179