Kurczak Vindaloo

Kurczak Vindaloo
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.13
8
Średnia 4.13 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Garam masala  g  x  kcal =  kcal
Gorczyca  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny biały  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kurczak Vindaloo
  1. 1. Wyciskamy sok z cytryny i mieszamy go z octem, pokrojoną cebulą, gorczycą i częścią przypraw.
    Wyciskamy sok z cytryny i mieszamy go z octem, pokrojoną cebulą, gorczycą i częścią przypraw.
  2. 2. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i pozostawiamy na co najmniej 3 - 4 godziny.
  3. 3. Szklimy cebulę na oleju, a następnie dodajemy rozgnieciony czosnek, 1/2 łyżeczki imbiru, pozostałe przyprawy, sól i mieszamy.
  4. 4. Dodajemy marynowanego kurczaka i podsmażamy na dużym ogniu.
  5. 5. Zmniejszamy ogień i dusimy przez 20 minut cały czas mieszając. W razie potrzeby dodajemy wodę, aby zapobiec przywieraniu potrawy.
  6. 6. Kurczaka Vindaloo podajemy na gorąco z ryżem, przyozdobionego liśćmi kolendry.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia indyjska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.796
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});