Ryba w cieście piwnym

Ryba w cieście piwnym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Filety rybne  g  x  kcal = 0 kcal
Piwo jasne  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka wrocławska  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Frytki  g  x   kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ryba w cieście piwnym
  1. 1. Filety rybne płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Każdy kawałek posypujemy solą i pieprzem.
    Filety rybne płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Każdy kawałek posypujemy solą i pieprzem.
  2. 2. Mieszamy mąkę z piwem i żółtkami jaj. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Ciasto powinno być gęstsze niż ciasto naleśnikowe.
  3. 3. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy ją z ciastem.
  4. 4. Na patelni rozgrzewamy oliwę.
  5. 5. Każdy z kawałków ryby maczamy w cieście, a następnie smażymy na patelni na jasnożółty kolor.
  6. 6. Przekładamy usmażone filety do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i przykrywamy pokrywą.
  7. 7. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-200°C i zapiekamy przez około 10 minut.
  8. 8. Gotową potrawę podajemy z frytkami i dekorujemy ćwiartkami cytryny oraz natka pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Smażenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.774
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});