Frytki

Frytki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
5
Średnia 5 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Frytki
  1. 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy.
    Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy.
  2. 2. Kroimy je w równe plastry, a następnie w paski.
  3. 3. W głębokim garnku rozgrzewamy olej. Powinien osiągnąć temperaturę około 150-170°C.
  4. 4. Partiami podsmażamy w nim frytki, każdą z porcji przez około minutę.
  5. 5. Łyżką cedzakową przekładamy frytki na półmisek wyłożony ręcznikiem papierowym.
  6. 6. Rozgrzewamy olej do temperatury około 180-190°C i ponownie smażymy frytki, aż nabiorą złocistego koloru.
  7. 7. Frytki osuszamy na papierowym ręczniku.
  8. 8. Przekładamy je na półmisek i posypujemy solą.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd457836 avodart is albenza over the counter buy doxycycline 100mg bupropion levaquin avodart ...
wh0cd423873 buy levothyroxine amitriptyline without a prescription
wh0cd32027 RETIN A MICRO
wh0cd481456 additional info price of celebrex
wh0cd240401 continue suhagra
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.581