Muffinki cynamonowe z jabłkami

Muffinki cynamonowe z jabłkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Mąka pełnoziarnista orkiszowa  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa do piernika  g  x  kcal =  kcal
Maślanka  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Muffinki cynamonowe z jabłkami
  1. 1. Rodzynki zalewamy gorącą wodą.
    Rodzynki zalewamy gorącą wodą.
  2. 2. Jabłka kroimy w kostkę, zasypujemy cukrem i cynamonem. Odstawiamy, aby puściły sok.
  3. 3. Suche składniki mieszamy ze sobą, tak samo robimy z mokrymi. Następnie mieszamy wszystko razem, niezbyt dokładnie.
  4. 4. Rodzynki lekko odsączamy i dodajemy do jabłek, mieszamy i wsypujemy do ciasta (razem z sokiem).
  5. 5. Wszystko łączymy.
  6. 6. Napełniamy formę do muffinek, a wierzch posypujemy płatkami migdałów i cukrem.
  7. 7. Wstawiamy do nagrzanego do ok. 190°C piekarnika na 20-25 min.
  8. 8. Upieczone muffinki studzimy na kratce.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.457
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});