Tortellini z mięsnym farszem

Tortellini z mięsnym farszem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.86
7
Średnia 3.86 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Szpinak  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna durum  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tortellini z mięsnym farszem
  1. 1. W zagotowanej, lekko osolonej wodzie gotujemy pierś z kury.
    W zagotowanej, lekko osolonej wodzie gotujemy pierś z kury.
  2. 2. Lekko ostudzoną pierś miksujemy ze szpinakiem, pieczarkami, cebulą oraz 2 łyżkami startego parmezanu.
  3. 3. Na stolnicę przesiewamy mąkę ze szczyptą soli.
  4. 4. Wbijamy 4 jajka i wlewamy łyżkę oliwy. Wyrabiamy ciasto, aż będzie gładkie.
  5. 5. Przykrywamy je czystą ściereczką i odstawiamy je w ciepłe miejsce na 25 minut.
  6. 6. Z cienko rozwałkowanego ciasta wycinamy krążki o średnicy 5cm.
  7. 7. Na środku każdego z nich umieszczamy 1/2 łyżeczki nadzienia, składamy na pół i zlepiamy brzegi. Następnie owijamy wokół palca wskazującego i krzyżujemy końce.
  8. 8. Do zagotowanej i lekko osolonej wody wrzucamy tortellini. Gotujemy, aż będą miękkie.
  9. 9. Łyżką cedzakową przekładamy na półmisek.
  10. 10. W rondelku podgrzewamy śmietanę z czosnkiem, dodajemy pozostałą część startego parmezanu i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  11. 11. Gotowym sosem polewamy ułożone na talerzu tortellini. Dekorujemy natką pietruszki i posypujemy oregano.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Gotowanie Miksowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.791
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});