Sernik z jagodami

Sernik z jagodami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.88
8
Średnia 3.88 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna miękka  g  x  kcal = 0 kcal
Jagoda czarna  g  x  kcal = 0 kcal
Ser twarogowy półtłusty  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sernik z jagodami
  1. 1. Ubijamy margarynę z 3 łyżkami cukru, aż utworzy się lekka pianka.
    Ubijamy margarynę z 3 łyżkami cukru, aż utworzy się lekka pianka.
  2. 2. Wbijamy jajko, wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy.
  3. 3. Rozprowadzamy ciasto na spodzie tortownicy.
  4. 4. Pieczemy 10 minut w 230°C.
  5. 5. Ser miksujemy, dodając 4 łyżki cukru i 3 łyżki mąki, aż utworzy się jednolita masa.
  6. 6. Wbijamy trzy jajka, jedno po drugim i mieszamy, całość dokładnie miksujemy.
  7. 7. Przelewamy masę do tortownicy i pieczemy w 230°C.
  8. 8. Po 10 minutach zmniejszamy temperaturę do 140°C i pieczemy jeszcze godzinę.
  9. 9. Świeże lub rozmrożone jagody podgrzewamy w rondelku, dodajemy łyżkę cukru waniliowego oraz cukru białego, całość mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty sos.
  10. 10. Ostudzone ciasto polewamy po wierzchu zastygniętymi jagodami i odstawiamy do lodówki.
  11. 11. Sernik podajemy na zimno, polany sosem jagodowym, dekorowany bitą śmietaną.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.355
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});