Ciasto cynamonowe

Ciasto cynamonowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.58
12
Średnia 3.58 / 5 (12 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Kefir naturalny  g  x  kcal = 0 kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto cynamonowe
  1. 1. Ucieramy margarynę z cukrem.
    Ucieramy margarynę z cukrem.
  2. 2. Dodajemy jajka i nadal ucieramy, by powstała jednolita masa.
  3. 3. Łączymy mąkę z sodą, cynamonem i kakao.
  4. 4. Do ciasta dodajemy naprzemiennie porcję mąki z dodatkami i kefir. Całość ucieramy.
  5. 5. Przelewamy ciasto do natłuszczonej formy.
  6. 6. Wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do około 120-150°C, pieczemy przez 30-40 minut. W trakcie pieczenia stopniowo zwiększamy temperaturę do 220°C.
  7. 7. Gotowe, ostudzone ciasto możemy udekorować listkiem mięty lub przełożyć kremem i polać polewą czekoladową.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.763
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});