Żeberka na słodko

Żeberka na słodko
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
2
Średnia 5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Żeberka wieprzowe  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sezam  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona ostra  g  x  kcal = 0 kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Musztarda Dijon  g  x   kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Żeberka na słodko
  1. 1. Żeberka kroimy w paski, wrzucamy do gotującej się, lekko osolonej wody i gotujemy około 30 minut.
    Żeberka kroimy w paski, wrzucamy do gotującej się, lekko osolonej wody i gotujemy około 30 minut.
  2. 2. Mieszamy sos sojowy, musztardę, miód, ziarna sezamu, cukier oraz paprykę w proszku.
  3. 3. Żeberka wyjmujemy z wody, wkładamy na patelnię i polewamy sosem.
  4. 4. Smażymy pod przykryciem około 15-20 min.
  5. 5. Miękkie żeberka wyjmujemy na półmisek. Najlepiej smakują z sałatką i świeżym pieczywem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.786
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});