Sernik z rosą

Sernik z rosą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.43
7
Średnia 4.43 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Herbatniki  g  x   kcal =  kcal
Ser twarogowy półtłusty  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Budyń mleczny waniliowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sernik z rosą
  1. 1. Do 1,5 szklanki cukru dodajemy dwa jajka i razem miksujemy.
    Do 1,5 szklanki cukru dodajemy dwa jajka i razem miksujemy.
  2. 2. Cały czas miksując, dodajemy stopniowo twaróg, 4 żółtka, olej i budynie w proszku.
  3. 3. Stopniowo wlewamy mleko, cały czas miksujemy. Powstałe ciasto powinno być rzadkie.
  4. 4. Prostokątną, dość głęboką formę do ciasta wykładamy pergaminem. Jej dno wykładamy herbatnikami, jeden przy drugim.
  5. 5. Na herbatniki wylewamy masę serową.
  6. 6. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez 50 minut.
  7. 7. Z pozostałych 4 białek i 0,75 szklanki cukru ubijamy sztywną pianę.
  8. 8. Wykładamy pianę na podpieczone ciasto i pieczemy jeszcze przez 10 minut. Piana na serniku powinna się lekko zarumienić.
  9. 9. Studzimy sernik, na jego powierzchni pojawią się wówczas kropelki o lekko karmelowej barwie, czyli tzw. rosa.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.666
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});