Zupa rakowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Rak  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa rakowa
  1. 1. Raki myjemy i gotujemy na rosole.
  2. 2. Z ugotowanych raków wybieramy mięso.
  3. 3. Sko­rupki tłuczemy na miazgę wraz z pan­cerzami i smażymy na maśle. Dodajemy 1/2 łyżki mąki, rozprowadzamy rosołem, doprowadzamy do wrzenia i odcedzamy. Skorupki ponownie podlewamy niewielką ilością rosołu, zagotowujemy i odcedzamy.
  4. 4. Zupę solimy i dodajemy posiekany koper.
  5. 5. Mięso z raków, oprócz szyjek, siekamy z ko­prem i pietruszką. Rozdzielamy białko jaj od żółtek. Masło rakowe rozcieramy na talerzu z żółtkami i dodajemy posiekane mięso. Z bułki odcinamy skórki, moczymy w mleku, wyciskamy i mieszamy z żółt­kami. Dodajemy ubite na pianę białka i mąkę. Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy kulki wielkości włoskiego orzecha.
  6. 6. Pulpety go­tujemy w zupie.
  7. 7. Do gotowej zupy wkładamy szyjki z raków.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce morza
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.724