Zupa rakowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Rak  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa rakowa
  1. 1. Raki myjemy i gotujemy na rosole.
  2. 2. Z ugotowanych raków wybieramy mięso.
  3. 3. Sko­rupki tłuczemy na miazgę wraz z pan­cerzami i smażymy na maśle. Dodajemy 1/2 łyżki mąki, rozprowadzamy rosołem, doprowadzamy do wrzenia i odcedzamy. Skorupki ponownie podlewamy niewielką ilością rosołu, zagotowujemy i odcedzamy.
  4. 4. Zupę solimy i dodajemy posiekany koper.
  5. 5. Mięso z raków, oprócz szyjek, siekamy z ko­prem i pietruszką. Rozdzielamy białko jaj od żółtek. Masło rakowe rozcieramy na talerzu z żółtkami i dodajemy posiekane mięso. Z bułki odcinamy skórki, moczymy w mleku, wyciskamy i mieszamy z żółt­kami. Dodajemy ubite na pianę białka i mąkę. Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy kulki wielkości włoskiego orzecha.
  6. 6. Pulpety go­tujemy w zupie.
  7. 7. Do gotowej zupy wkładamy szyjki z raków.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce morza
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd76776 toradol online tetracycline
wh0cd685530 cymbalta ciprofloxacin 500 mg retin-a where can i buy vermox allopurinol medication ...
wh0cd289528 loratadine claritin Order Cheapest Allopurinol Online
wh0cd619714 stromectol nexium triamterene-hctz 37.5-25 mg tb buy tetracycline where to buy ...
wh0cd3301 xalatan periactin amoxicillin 875 yasmin asacol 400 mg abana diclofenac nolvadex
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.577