Sushi unagi

Sushi unagi
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.56
9
Średnia 3.56 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Węgorz wędzony  g  x   kcal =  kcal
Ryż do sushi  g  x   kcal =  kcal
Nori  g  x  kcal =  kcal
Wasabi / chrzan japoński  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sushi unagi
  1. 1. Podgrzewamy rybę w kuchence mikrofalowej przez około 1 minutę.
    Podgrzewamy rybę w kuchence mikrofalowej przez około 1 minutę.
  2. 2. Kroimy węgorza na porcje wielkości około 3cm na 8cm.
  3. 3. Płat nori kroimy w cienkie pasy.
  4. 4. Zwilżamy palce. Bierzemy kawałek ryby, układamy go na dłoni skórą ku góry.
  5. 5. Smarujemy skórę węgorza niewielką ilością wasabi.
  6. 6. Bierzemy około 20g ryżu i zlepiamy z niego kulkę, a następnie nieco ją spłaszczamy.
  7. 7. Nakładamy ryż na posmarowaną wasabi skórę węgorza.
  8. 8. Dociskamy ryż do węgorza, całość owijamy kawałkiem nori.
  9. 9. Przekładamy sushi unagi na półmisku. W ten sam sposób postępujemy z pozostałymi kawałkami węgorza.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia japońska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby ryż
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.669
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});