Maki wegetariańskie

Maki wegetariańskie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.3
10
Średnia 3.3 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Sałata głowiasta  g  x  kcal =  kcal
Awokado  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Nori  g  x  kcal =  kcal
Ryż do sushi  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Maki wegetariańskie
  1. 1. Awokado myjemy i obieramy ze skóry, a następnie kroimy na równe ósemki.
    Awokado myjemy i obieramy ze skóry, a następnie kroimy na równe ósemki.
  2. 2. Paprykę oraz selera kroimy również w podłużne paski.
  3. 3. Matę bambusową owijamy folią spożywczą.
  4. 4. Płat nori układamy na macie bambusowej (nori układamy lśniącą stroną do dołu).
  5. 5. Zwilżamy ręce i rozkładamy ryż równomiernie po nori.
  6. 6. Na wierzch układamy kawałki papryki, awokado, selera naciowego oraz zwinięte liście sałaty.
  7. 7. Zwijamy bambusową matę, naciskając tak, aby sushi miało kwadratowy kształt.
  8. 8. Wyjmujemy sushi z maty i kroimy na mniejsze kawałki.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.854
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});